Lak

Lakbehandling og lakering anvendes til lukning af gulvets overflade så der formes en solid og nydelig finish. Boliglakken tillukker overfladen på træet, hvilket giver en let gulvvask samt pleje og pasning.

Lak og laktyper?

Ofte benyttes 2 lag vand lakbehandling. Ønskes mere slidstyrke kan 3 lag lakoverflade eller en 2-k lakoverflade vælges. Lakbehandling med lak holder snildt i flere år førend den store re-lakering er nødvendigt. Kontakt os for mere information om lak og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lakering fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder silkemat, højglans, halvmat, halvblank, blank og ultramat. Blank lak vælges ikke så ofte idag, hvorimod mat lakoverflade er topmoderne. Ifald du er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende boliglak. Syrehærdende lakbehandling er spritbaseret eller terpentinbaseret og af den grund sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således bruges udelukkende vandbaseret lakoverflade idag, da holdbarheden og slidstyrken overfor almen slitage er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakbehandling lukker og forsegler planke eller parketgulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakbehandling der anvendes, des mere lukket og kraftigt bliver overfladen. Gulvvask er meget let på et lakeret plankegulv, idet lak er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan lakbehandling genbehandles?

En lakket gulvoverflade kan relakeres, hvilket må udføres inden lakfladen slides igennem. Der udføres en letslibning, hvorefter der lakbehandles ovenpå den nuværende lakoverflade. Denne proces fjerner ikke ridser, hakker og misfarvninger, men har kun til hensigt at forynge gulvoverfladen.

Hvad er hvidpigmenteret gulvlak?

Visse kunder vælger hvidpigmentering. Hvid gulvlak er populær som aldrig før og kan således anbefales, ifald der ønskes et lyst gulv med en hvidlig patina. Det er en topmoderne overflade som utallige gerne vil have.

Alternative overfladebehandlinger af bræddegulve?

Sæbe, olie, lud og voks er alle gode alternativer til gulvlak. En overfladebehandling må passe til det specifikke plankegulv og tilpasses kundens ønsker og drømme.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *