Maling

Malerarbejde på gulve benyttes rimelig sjældent, fordi træ udseendet derfor vil forsvinde. Træ er et fremragende naturligt materiale, som passer til enhver bolig. Træ som gulvbelægning skaber trivsel, varme og hygge. Denne effekt vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvorledes et pankegulv eller parket males, så anvend til stadighed en rigtig gulvspecialist til maling af gulve.

Hvorfor male gulve?

Maling er en slidstærk fremgangsmåde som er fulddækkende. Dermed kan træets naturlige look ikke vurderes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet gulvflade. Maling kan være en hensigtsmæssig gulvmulighed til utrolig slidte plankegulve og parketgulve, som ikke tåler en afslibning eller afhøvling.

Typer maling til gulve?

Der bruges normalt to kategoerier maling til trægulve, epoxy og alkyd. Begge typer maling er meget slidstærke og anvendes ikke kun på plankegulve og parketgulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil overfladebehandling med maling være meningsløst. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder halvblank, silkemat, halvmat, højglans, mat. Et malet plankegulv eller parketgulv er let at vedligholde, smudsafvisende og rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet igangsættes

Massive bræddegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, støv, smuds eller fedt vil skabe problemer.

Hvordan rengøres og vedligeholdes et malet parketgulv?

Når malingen viser tegn på slid og brug, kan det genbehandles. Er malingen slidt igennem efterbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele gulvfladen. Pleje, gulvrengøring og vedligeholdelse er let ligesom på et lakbehandlet bræddegulv. Ved rengøring foretages får du et rent parketgulv eller plankegulv let og hurtigt, hvilket naturligvis er afholdt hos børnefamilier.

Er der mulighed for farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk kulør. Et malet gulv kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om perspektiv for dit gulv.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *